Hoeveel slaap heeft een Golden retriever nodig?

Katten staan ​​erom bekend dat ze de hele dag slapen, maar honden kunnen er ook wat van. Golden retriever puppy’s slapen veel meer dan volwassen honden, aangezien slaap een belangrijke factor is voor de ontwikkeling van de hersenen van een gelukkige, goed aangepaste hond. Eigenaars van opgroeiende pups moeten stimulatie en lichaamsbeweging in evenwicht houden met voldoende rust. Het slaappatroon van volwassen Golden retrievers hangt af van de leeftijd van het huisdier, de dagelijkse activiteiten van het huisdier en zelfs de grootte van het huisdier. Grote rassen slapen veel meer dan kleine rassen.

Een ouder wordende Golden Retriever kan tot 18 uur per dag slapen, maar een gezonde, jonge Golden Retriever zou tussen 12 en 14 uur per dag moeten slapen. Je hond kan onrustig en lastig worden als hij niet genoeg slaap krijgt, dus probeer hem niet te storen als hij aan het slapen is.

Advertentie


Hoeveel slaap heeft een Golden Retriever nodig?

Er zijn veel dingen waarmee je rekening moet houden bij het verzorgen van een Golden Retriever. Wat en hoeveel ze moeten eten, hoe vaak ze moeten bewegen en hoe je de hond gezond houdt, zijn enkele van meest gestelde vragen door hondeneigenaren. Een vaak over het hoofd gezien element dat je veel kan vertellen over de algehele gezondheid van de hond, zijn zijn slaapgewoonten.

Lees Meer: Kan een Golden Retriever Buiten Slapen?

Hoeveel slaapt een volwassen Golden Retriever?

De slaapgewoonten van de Golden Retriever kunnen behoorlijk verschillen van die van jezelf. Terwijl mensen 8-10 uur per dag slapen, kunnen honden 12 uur of zelfs meer slapen. Dit komt door een eigenschap die ze hebben geërfd van wolven, die de gewoonte hebben om te slapen en energie te besparen wanneer ze niets belangrijks doen. Daarom zie je je pup misschien meteen na het ontbijt weer slapen, ook al sliep hij de hele nacht door.

Een gezonde Golden Retriever zal tussen de 12 en 14 uur per dag slapen, terwijl een oudere Golden Retriever tot wel 18 uur per dag kan slapen. Een gebrek aan slaap kan ervoor zorgen dat je hond prikkelbaar en vervelend wordt. Jonge Golden Retrievers raken snel overprikkeld, waardoor je ze soms zelf een rustige omgeving aan moet bieden om ervoor te zorgen dat ze genoeg slapen.

TIP: Als je Golden Retriever moeilijk tot rust komt, kun je deze verdamper van Adaptil gebruiken om een comfortabele, vertrouwde geur te creëren voor je hond. Combineer het met een rustige omgeving, en je zult zien dat je hond veel sneller en makkelijker zal slapen.

Advertentie


Hoeveel slapen Golden Retriever-puppy’s?

Golden Retriever-puppy’s kunnen tot 20 uur per dag slapen. Dat zal je misschien verbazen, vooral als je je herinnert hoe weinig slaap je hebt gekregen tijdens het opvoeden van je puppy. Puppy’s slapen niet langdurig zoals volwassen honden. Ze nemen overdag voldoende slaappauzes en die duren elk 1-3 uur. Puppy’s verbranden veel energie tijdens het verkennen van nieuwe plaatsen, en het ontdekken van nieuwe bezienswaardigheden en geuren. Ze hebben ook veel energie nodig voor groei en ontwikkeling. Het is heel gemakkelijk voor hen om uitgeput te raken. Dit is de reden waarom puppy’s halverwege het spel vaak in slaap vallen.

Het is belangrijk om op het gedrag van de nieuwe puppy te letten en te stoppen met activiteiten als je merkt dat hij te moe wordt. Vanwege de opwinding van het ontdekken van nieuwe dingen, zullen puppy’s soms hun interne klok negeren en doorgaan met spelen als ze moe zijn. Dit kan tot uitputting leiden en gezondheidsproblemen en gedragsproblemen veroorzaken.

Lees Meer: Hoe lang kun je een Golden Retriever alleen thuislaten?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je hond genoeg slaapt?

Golden Retriever pups zijn het liefst de hele dag actief, en ze blijven graag de hele dag bij hun baasje. Dit kan ertoe leiden dat een pup, of zelfs een volwassen hond, te weinig slaap krijgt en uitgeput raakt. Honden kunnen hierdoor gezondheidsproblemen en gedragsproblemen ontwikkelen. Je zult bijvoorbeeld merken dat je Golden Retriever erg prikkelbaar is, en moeite heeft met zijn concentratie op training.

Zorg voor een rustige slaapplek

Houd in de gaten waar de hond het liefst slaapt en leid hem naar die plek zodra je ziet dat hij moe is. Zorg ervoor dat het hele gezin hem daar met rust laat. Als je Golden Retriever te graag bij je blijft om een oogje dicht te doen, zul je het alleen laten moeten trainen. Zorg ervoor dat de slaapplek bij je in de buurt is, tot je je Golden Retriever geleerd hebt dat hij ook zonder jou kan ontspannen.

Volg een schema

Plan de speeltijd van de hond rond de rusttijd. Nadat je met je pup of volwassen hond hebt gelopen of ermee hebt gespeeld, moet je ervoor zorgen dat je je hond voldoende tijd geeft om te rusten, ongeveer 30 minuten tot 2 uur.

Kan een Golden Retriever teveel slapen?

Zoals je hierboven kon lezen, houden houden van slapen. Soms slapen ze een dagje wat meer, en soms wat minder. Dit is heel normaal, de hoeveelheid slaap die je Golden Retriever nodig heeft is namelijk afhankelijk van allerlei factoren.

Maak je geen zorgen als je merkt dat je Golden Retriever meer slaapt dan normaal. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom de Golden retriever verslaapt:

Warm weer

Golden Retrievers kunnen lusteloos zijn als het weer te warm is. Ze zullen waarschijnlijk de heetste uren van de dag willen doorbrengen op een koude plek. Zorg ervoor dat je niet met ze loopt als het te warm is. Kies voor lange wandelingen in de ochtend en ’s avonds laat wanneer de hitte niet zo intensief is. Houd de kamer waar je Golden graag in slaapt koel, en laat de hond rusten en afkoelen zoveel als hij nodig heeft.

Regenachtig weer

Als je Golden Retriever aarzelt om naar buiten te gaan als het slecht weer is, houdt hij waarschijnlijk niet van regen. Mogelijk merk je dat de pup meer slaapt als het regenachtig is. Dit is volkomen normaal. Wees erop voorbereid dat je Golden Retriever actiever wordt zodra de lucht opklaart.

Dieet

Een hond kan langer slapen vanwege een onjuist dieet. Als je de hond te veel of niet genoeg voert, kan hij lusteloos worden en meer slapen. Dit kan ook gebeuren als je onbewust de hond iets geeft waar hij allergisch voor is. Je moet je Golden Retriever meerdere keren per dag voeren met hondenvoer van hoge kwaliteit. Als de hond lusteloos blijft, kun je het beste een bezoek brengen aan de dierenarts om te kijken of er onderliggende gezondheidsproblemen zijn. De dierenarts kan ook een voedingsadvies geven.

Overgewicht

Mollige honden slapen meer dan gezonde honden. Ze hebben meer energie nodig om op gewicht te blijven en worden sneller moe. Als de Golden Retriever te zwaar is, moet je hem meer beweging geven en hem minder voeren. Ga naar de dierenarts als je hond nog steeds aankomt, omdat hij een hormonaal of metabolisch probleem zou kunnen hebben.

Lees Meer: Hoeveel mag mijn Golden Retriever wegen?

Oude Golden Retrievers slapen meer

Naarmate je Golden Retrievers ouder wordt, zal hij meer slapen. Dit is volkomen normaal. Oudere honden hebben meer rust nodig om te herstellen. Ze hebben vaak meer energie nodig hebben dan jongere honden om zich te verplaatsen, en ze hebben minder behoefte aan spelen en training.

Lees ook: Hoe lang leeft een Golden Retriever?

Bekijk het e-book

Heb je meer informatie nodig over Golden Retriever? Bekijk dan eens het Golden Retriever E-book. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een gelukkige en gezonde Golden Retriever op te voeden.

Meer over mij

Ik ben Toon, een software engineer die graag tijd doorbrengt met zijn Golden retriever, Spot. We maken lange wandelingen, spelen samen en gaan samen overal naartoe. Spot is voor mij als een lid van de familie en onze gedeelde liefde voor de buitenlucht brengt ons nog dichter bij elkaar. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen met Spot en we hebben een speciale band.

Informatie

Scroll naar boven