Kan een Golden Retriever Buiten Slapen?

Golden retrievers genieten doorgaans enorm van het buitenleven. Wanneer je een grote tuin hebt, zul je al snel merken dat je jouw Golden retriever hier vaak terug kunt vinden. Toch heeft iedere hond zo zijn of haar eigen voorkeuren. De ene hond zal het heerlijk vinden om grote delen van de dag buiten te vertoeven, terwijl een andere hond de kou juist liever vermijdt. Veel baasjes vragen zich af of de Golden retriever ook buiten kan slapen.

Alhoewel de meningen zijn verdeeld, kan een Golden retriever in principe zonder problemen buiten slapen. Wel is het belangrijk om beschutting te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van een warme kennel. Ook een grote slaapplek met warme dekens is wat ons betreft noodzakelijk. Wanneer je langere periodes van huis bent is het niet verstandig om de hond alleen buiten te laten.

Advertentie


Wil jij weten of een Golden retriever veilig buiten kan slapen en wat hiervoor nodig is? Dan is het onderstaande artikel speciaal voor jou. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten over de mogelijkheden tot buiten slapen voor jouw viervoeter. We bekijken hoe jouw hond veilig buiten kan overnachten, en wanneer dit juist minder verstandig is. Deze informatie wil jij voor geen goud missen!

Lees Ook: Hoeveel slaap heeft een Golden retriever nodig?

Kunnen Golden retrievers buiten slapen?

De vraag of een hond buiten kan slapen is een veelbesproken discussiepunt. Veel hondenliefhebbers zijn van mening dat dit absoluut onverantwoord is, terwijl andere zeggen dat het prima kan. Dit kan dan ook verwarring scheppen. Gelukkig zijn wij er om het antwoord met je te delen.

Golden retrievers hebben een goede isolerende vacht, die het voor hen mogelijk maakt om in de tuin te overnachten. Vooral in de warmere maanden is dit geen enkel probleem, en vinden de meest Golden retrievers dit zelfs genieten geblazen. Het gehoorzame karakter van de Golden retriever maakt bovendien dat zij zonder problemen de nacht buiten doorbrengen wanneer hun baasje dit wenst.

Alhoewel dit hondenras dus beschikt over een redelijk goede vacht, beschermt deze niet volledig tegen extreme temperaturen of lange periodes in de kou. Hier dien je als baasje dus goed op te letten. In de winter of wanneer jouw viervoeter genoodzaakt langere periode buiten verblijft, dien je verschillende maatregelen te treffen. Hierover vertellen we later in dit artikel meer.

Advertentie


Kan een Golden retriever buiten slapen in de winter?

In harde winters twijfelen wij er niet aan dat de meeste Golden retrievers het liefst binnen slapen. Bij temperaturen onder het vriespunt is ook jouw viervoeter immers gebaat bij wat bescherming. Indien je de mogelijkheid hebt om jouw hond in de winter binnen te laten slapen, raden wij dit zeker aan.

Toch is het niet onmogelijk om jouw Golden retriever in de winter buiten te laten slapen. Echter dien je als baasje te voldoen aan enkele eisen. Zo heeft de hond in de winter een plek nodig om te slapen. Denk hierbij aan een kennel of een schuur. Op deze manier is de hond goed beschut tegen regen en wind, en kan deze zijn warmte beter vasthouden. Een overkapping voldoet in principe alleen in warmere seizoenen. Een grote comfortabele slaapplek in de kennel is ook zeker belangrijk.

Lees Ook: Hoeveel mag mijn Golden Retriever wegen?

Welke temperatuur is te laag voor Golden retriever om buiten te slapen?

De Golden retriever is een zeer sterke en robuuste hond. Hij kan goed tegen koud weer en sneeuw. Maar het is niet raadzaam om de hond buiten te laten bij extreem lage temperaturen.

In feite moet je de hond nooit voor langere tijd buiten laten als de temperatuur onder het vriespunt ligt.

buiten temperatuuradvies
> 5°CHond kan veilig buiten blijven
5°C 0°CHond kan veilig buiten blijven onder toezicht
< 0°CHet wordt afgeraden de hond buiten te laten

Als je vragen hebt over wat veilige temperaturen zijn voor je hond, overleg dan met je dierenarts of een hondentrainer die als geen ander weten wat je hond nodig heeft om gezond en gelukkig te blijven.

Wanneer kun je een Golden retriever beter niet buiten laten?

In sommige gevallen is het beter om jouw Golden retriever binnen te houden. Indien jouw tuin bijvoorbeeld niet beschikt over een beschutting voor de hond, dien je jouw viervoeter niet buiten te laten slapen in extreme weersomstandigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sneeuw of vorst. Hier wordt jouw Golden retriever absoluut niet blij van.

Wanneer je een langere periode weg bent van huis, is het niet verstandig om de hond alleen buiten te laten. Al heeft de hond beschutting en voldoende eten en drinken tot zijn beschikking, het is belangrijk om je te realiseren dat de Golden retriever veel aandacht nodig heeft. Het is dan ook niet aan te raden om deze helemaal alleen voor een hele dag buiten te laten.

Wanneer jouw Golden retriever aangeeft graag naar binnen te willen of als je merkt aan zijn of haar lichaamstaal dat de hond zich buiten niet prettig voelt, stel dan je huis open voor jouw trouwe viervoeter. Alhoewel de hond best een keertje buiten kan slapen wanneer dit nodig of wenselijk is, raden wij niet aan om dit in de koudere maanden dagelijks te doen.

De bovengenoemde scenario’s dien je in ogenschouw te nemen voordat je besluit een Golden retriever aan te schaffen. Wanneer je vaak lange periodes van huis bent en geen hond binnenshuis wenst te hebben gedurende de nacht, is de Golden retriever wellicht niet het ideale hondenras voor jou.

Lees Ook: The Disadvantages of a Golden Retriever

Wat heeft een Golden retriever nodig om veilig buiten te slapen?

Zoals eerder in dit artikel reeds kort aangestipt, heeft de Golden retriever goede beschutting nodig om veilig buiten te kunnen slapen. Een kennel of schuur is hiervoor ideaal. Echter is dat niet het enige. Ook dien jij er als baasje voor te zorgen dat de hond een comfortabele slaapplek heeft. Een grote mand met warme dekens is absoluut geen overbodige luxe voor jouw Golden retriever. Vooral in de winter is dit uiteraard van groot belang.

Wist je dat er tegenwoordig ook verwarmde slaapmatten voor huisdieren bestaan? Wellicht dat jouw Golden retriever hier ook wel bij gebaat is in de koudere maanden. Wat je ook besluit te gebruiken, het is jouw taak als eigenaar om een warme slaapplek aan te bieden. Dit ben je jouw hond simpelweg verschuldigd.

Wij raden alle baasjes ook aan om te zorgen voor voldoende drinkwater. Plaats dus een grote drinkbak in de kennel van de hond, zodat deze zijn dorst ook gedurende de nacht kan lessen. Vergeet niet om iedere dag vers water neer te zetten. De kans bestaat immers ook dat het water gedurende de wintermaanden snel bevriest.

Wanneer je alle tips die in dit artikel ter sprake zijn gekomen ter harte neemt, kan jouw Golden retriever in principe de hele nacht comfortabel buiten slapen. Heb je echter een keuze, en geeft jouw viervoeter aan liever binnen te liggen? Dan weet je ook wat je te doen staat!

Bekijk het e-book

Heb je meer informatie nodig over Golden Retriever? Bekijk dan eens het Golden Retriever E-book. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een gelukkige en gezonde Golden Retriever op te voeden.

Meer over mij

Ik ben Toon, een software engineer die graag tijd doorbrengt met zijn Golden retriever, Spot. We maken lange wandelingen, spelen samen en gaan samen overal naartoe. Spot is voor mij als een lid van de familie en onze gedeelde liefde voor de buitenlucht brengt ons nog dichter bij elkaar. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen met Spot en we hebben een speciale band.

Informatie

Scroll naar boven