Hoe lang kun je een Golden Retriever alleen thuislaten?

Van Golden Retrievers is bekend dat ze een hechte band met hun eigenaren krijgen. Ze vinden het heerlijk om in de buurt van hun baasjes te zijn en willen graag geaaid worden of spelen met hun eigenaar. Aangezien dit ras zich sterk hecht aan zijn eigenaren, vragen veel nieuwe hondeneigenaren zich af of een Golden Retriever alleen kan worden gelaten.

Golden Retrievers kunnen goed alleen worden gelaten met goede training, maar net als bij andere honden moet je ze niet te lang alleen laten. Je moet het alleen zijn langzaam opbouwen, en ervoor zorgen dat je Golden Retriever niet langer dan 5 uur op een dag alleen hoeft te zijn. Het absolute maximum is 8 uur, maar het is niet aan te raden je Golden Retriever elke dag zo lang alleen te laten.

AdvertentieTOP TIP

Moet je je Golden Retriever elke dag even alleen laten, of is het de eerste keer dat je dit doet en wil je weten wat je Golden allemaal doet in huis? Een beveiligingscamera of huisdiercamera, zoals deze voor maar 39 euro van BS Producten, is een uitstekend hulpmiddel bij de training van je hond. Het is ook goed voor je gemoedsrust als je op afstand altijd even kunt kijken of je hond ontspannen is.

Een camera die ik gebruik om naar mijn hond te kijken als ik er niet ben

Wat gebeurt er als je een Golden Retriever alleen thuislaat?

Blaft en huilt je Golden Retriever als je ’s ochtends naar je werk vertrekt? Wordt hij destructief terwijl je weg bent? Lijkt hij depressief, angstig of gestrest na lange uren eenzaamheid?

Honden zijn lastdieren die gedijen in gezelschap met andere honden en de mensen die voor ze zorgen. Als ze met rust worden gelaten, zelfs als het maar voor een korte periode is, kunnen sommige honden gestrest of overweldigd raken. Golden Retrievers zijn kwetsbaar voor de stress die wordt veroorzaakt door isolatie, omdat deze honden bekend staan om hun nauwe banden met hun verzorgers.

Golden Retrievers vinden het niet leuk als ze weten dat je ze de hele dag in een leeg huis laat. Je hond kan angstig worden als hij je vertrek voelt. Als Golden Retrievers gedurende langere tijd alleen worden gelaten, kunnen ze zelfs een ernstig geval van verlatingsangst ontwikkelen.

Hoe lang kun je een ​​Golden Retriever achterlaten?

Als het zeker weet dat je de deur uitgaat, is de volgende vraag die je je moet stellen, hoe lang je bij je hond weg kan blijven. Het is belangrijk dat je Golden Retriever leert alleen te zijn door het langzaam in kleine stappen op te bouwen. Laat een Golden Retriever die nooit alleen geweest is daarom nooit in een keer voor lange tijd alleen.

Advertentie


Begin bijvoorbeeld met het 10 minuten alleen laten van je Golden, of zelfs korter als dit al problemen oplevert. Bouw dit langzaam op, tot je hond gewend is aan het alleen zijn en er vertrouwen in heeft dat je weer terug komt, zodat er geen sprake is van paniek.

Als je je Golden Retriever lange tijd los kunt laten in het huis, of als het is veilig om de hond zonder zorgen in een kamer achter te laten en de hond hieraan gewend is, dan hoef je je minder zorgen te maken. Het is het beste om je Golden Retriever niet langer dan 5 uur per dag alleen te laten.

Een hond kan bij wijze van uitzondering maximaal 8 uur alleen thuisgelaten worden. Als dit vaker het geval is, moet je je afvragen of een hond een goed huisdier is voor je, of maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat de hond zonder problemen zo lang alleen kan zijn.

Je kunt bijvoorbeeld een hondenoppas regelen, of de hond naar een opvang brengen. Als het mogelijk is om tussen de middag even naar huis te gaan om te wandelen met de hond, dan kan dit ook een oplossing zijn.

Voordat je je hond alleen laat, moet je ervoor zorgen dat alle basisbehoeften beschikbaar zijn. De hond heeft water nodig, daar moet je voor je vertrek voor zorgen. Zorg ervoor dat het dier toegang heeft tot voldoende water en correct voer. Als je je Golden graag kleine beetjes verdeeld over de dag voert, dan is een automatische voerbak van bijvoorbeeld Petdog een goede optie.

Als je van plan bent langer weg te blijven, moet je een plan hebben om voor de hond te zorgen. Als je de hond te lang alleen laat, kan dat veel stress en gedragsproblemen opleveren. Daarom heb je een hulp nodig bij het verzorgen van je huisdier wanneer je zelf niet beschikbaar bent.

Hoe zit het met Golden Retriever-puppy’s?

Puppy’s zijn een heel ander verhaal. Je moet ze vaker uitlaten. Als het op puppy’s aankomt, moet je een serieus voedingsschema opstellen en vasthouden. Dit is de enige manier voor de puppy om de voeding te krijgen die hij nodig heeft om zijn groeiende lichaam te voeden.

Acht tot tien weken

Pas geadopteerde pups zijn het kwetsbaarst wanneer ze voor het eerst thuiskomen tussen de acht en tien weken oud. Ze zijn schattig, maar ze hebben je echt nodig om goed voor ze te zorgen, en dat betekent dat je veel tijd aan hun zorg moet besteden. Ze hebben ook piepkleine blaasjes, wat betekent dat ze meer kans hebben op ongelukken als ze te lang alleen blijven.

Uiteindelijk kun je een puppy van deze leeftijd meestal ongeveer een uur alleen laten. Je moet hem op een veilige plek plaatsen (zoals in een bench of kennel) met veilige kauwspeeltjes en comfortabel beddengoed. Laat je pup langzaam wennen aan het alleen zijn door hem regelmatig even een paar minuten alleen te laten.

10 tot 12 weken

Op dit punt beginnen de meeste puppy’s een beetje onafhankelijk te worden (lees: ze zijn ondeugend en eten alles op wat ze zien). Dat betekent niet dat je nog een hele dag kunt vertrekken; in plaats daarvan mogen puppy’s niet langer dan twee uur alleen zijn. Zelfs dan is het niet onwaarschijnlijk dat je pup een keer in huis plast.

Drie tot zes maanden

Goed nieuws: zodra de puppy ongeveer drie maanden oud is, krijg je wat meer speelruimte met alleen laten. Als vuistregel kun je een uur per maand van de leeftijd van je pup weggaan. Als de puppy bijvoorbeeld 3 maanden oud is, laat hem dan niet langer dan drie uur achter. Let goed op je individuele pup, en laat hem minder lang alleen als 3 uur te lang blijkt te zijn.

Zes tot twaalf maanden

Zodra honden ongeveer zes maanden oud zijn, kunnen ze hun blaas en ontlasting veel langer ophouden. Als de hond hiervan tekenen vertoont, is het oké om hem af en toe zes uur in een veilige omgeving achter te laten.

Er is echter nog een ander probleem waarmee je rekening moet houden. Vóór een jaar zullen puppy’s veel op dingen kauwen, bijten en spullen slopen als ze bang zijn of zich vervelen. Als jouw hond vergelijkbaar gedrag vertoont, vertelt hij je dat hij nog niet klaar is om zo lang alleen te zijn.

Bekijk het e-book

Heb je meer informatie nodig over Golden Retriever? Bekijk dan eens het Golden Retriever E-book. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een gelukkige en gezonde Golden Retriever op te voeden.

Meer over mij

Ik ben Toon, een software engineer die graag tijd doorbrengt met zijn Golden retriever, Spot. We maken lange wandelingen, spelen samen en gaan samen overal naartoe. Spot is voor mij als een lid van de familie en onze gedeelde liefde voor de buitenlucht brengt ons nog dichter bij elkaar. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen met Spot en we hebben een speciale band.

Informatie

Scroll naar boven