Zijn Golden Retrievers makkelijk te trainen?

Golden Retrievers zijn honden die over het algemeen heel makkelijk te trainen zijn. Ze zijn intelligent, en zijn gek op hun baasjes. Door hun speelsheid en energie zijn ze altijd in voor een spelletje of training. Dat gezegd hebbende, er zijn ook enkele uitdagingen.

Golden retrievers zijn over het algemeen gemakkelijk te trainen, maar ze vereisen wel veel geduld tijdens de trainingssessies. Je moet strikt, consequent en geduldig zijn met je golden retriever om hem goed te trainen. Als je werk en moeite steekt in de training van je golden retriever, kan hij een gehoorzame hond worden die zonder aarzeling naar je bevelen luistert. Daarnaast leren ze hoe ze gepast moeten reageren als ze een andere hond of persoon in de buurt zien.

Advertentie


Zijn Golden Retrievers gemakkelijk te trainen?

De Golden Retriever is een absolute droom om te trainen. Ze houden ervan om mensen en hun baasjes te plezieren, dus ze willen alles doen wat hun baasjes willen voor een beloning.

Dit maakt ze een perfecte keuze voor beginnende hondenbezitters die een hond willen die goed meewerkt met de baas. Golden Retrievers zijn van nature gevoelig en reageren niet goed op discipline of een harde toon. Je kunt ze dus het beste met beloningen trainen.

Training omvat zindelijkheidstraining en het leren van de belangrijkste opdrachten zoals “zitten”, “komen” en “blijven”. Het omvat ook training aan de lijn en het aanleren van hondensporten, zoals behendigheid, gehoorzaamheid en speuren.

Onthoud dat je een hond die makkelijk leert, ook makkelijk verkeerd gedrag aanleert. Slimme honden leren door connecties te maken tussen gedrag en beloningen, en soms ervaren ze bepaalde situaties als beloning zonder dat je dat zelf wil.

TIP: Weet je niet meer wat je je Golden Retriever aan moet leren, of wil je weten wat je je pup allemaal kunt leren? Lees dan het boek 50 hondentrucjes van Sophie Collins om inspiratie op te doen. Zo heb je straks de best getrainde Golden Retriever in de buurt!

Advertentie


Zijn Golden Retrievers slim?

Golden Retrievers staan ​​bekend als een van de intelligentste rassen. Ze zijn opgenomen in de lijst met slimste hondenrassen door de American Kennel Club. Ze staan ​​ook in de top 10 van honden met de hoogste intelligentie, gebaseerd op de meest uitgebreide beoordeling van hondenintelligentie, ontwikkeld door psycholoog en hondentrainer Stanley Coren.

Van de 138 rassen die Stanley Coren heeft geanalyseerd tijdens zijn werk aan “The Intelligence of Dogs”, staat de Golden Retrievers op nummer 4. Cohen werkte samen met dierenartsen, hondenexperts, dierengedragsdeskundigen en juryleden van gehoorzaamheidsproeven om zijn werk te voltooien. We kunnen dus concluderen dat Golden Retrievers erg slim zijn.

De intelligentie en trainbaarheid van Golden Retrievers zorgt ervoor dat dit veel gebruikt wordt als therapie- en hulphond. Golden Retrievers worden zelfs door de politie veel gebruikt bij zoek- en reddingsmissies of als speurhonden.

Lees Meer: Hoeveel beweging heeft een Golden Retriever nodig?

Wat is het grootste probleem bij het trainen van een Golden Retriever?

Het eerste dat je jouw Golden Retriever moet leren, is hoe je al vroeg in hun leven aan de lijn moet lopen, want dit is het enige dat ze meestal moeilijk onder de knie hebben. Zonder al vroeg in hun leven de juiste regels voor de lijn te leren, kunnen en zullen ze zeker aan de lijn trekken.

Een Golden Retriever moet, net als elke andere hond, op jonge leeftijd gesocialiseerd worden. Dit betekent dat de pup kennis moet maken met veel nieuwe mensen, situaties en objecten. Als dit niet gebeurt, kan een Golden Retriever onstabiel gedrag gaan vertonen door stress.

Daarnaast is het heel belangrijk dat je vervelend gedrag zoals blaffen en opspringen op vroege leeftijd al ontmoedigt. Golden Retrievers worden vrij groot, en zijn tot op vrij late leeftijd actief en energiek. Het is minder makkelijk om een volwassen hond vervelende dingen af te leren, dan om een pup te ontmoedigen het gedrag überhaupt te vertonen.

Een nadeel van honden die intelligent zijn en makkelijk leren, is dat ze ook makkelijk vervelende dingen aanleren. Je moet dus altijd goed opletten waar je je Golden Retriever voor beloont.

Lees ook: Wat zijn de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Golden Retrievers?

Tips om een ​​Golden Retriever te trainen

Als je een Golden Retriever wilt die gemakkelijk te trainen is, volgen hier de tips om je kansen te vergroten.

Kies een goede fokker

Een goede fokker zal alleen honden fokken die gezond en goedaardig zijn. Ook zal een goede fokker de puppy vroeg socialiseren. De fokker kan je ook vertellen over het karakter van de ouders van de pups, zodat je beter weet of de pup bij je zal passen.

Socialiseer je hond

Door de hond aan veel verschillende mensen, dieren en situaties bloot te stellen, zullen ze zelfverzekerd en comfortabel zijn en gemakkelijker te trainen. Het gaat er vooral om dat je pup leert hoe hij moet reageren in deze situaties, waardoor je hond niet meer op zal kijken van een ontmoeting met nieuwe dieren, mensen, omgevingen of situaties.

Begin vroeg

Als je de puppy begint te trainen zodra je hem krijgt, zal hij eraan wennen met je samen te werken. Puppy’s leren heel snel, en zijn nog makkelijk te hanteren. Je hoeft als het goed is nog geen slecht gedrag af te leren, en alleen goed gedrag aan te moedigen.

Train in kleine maar frequente sessies

Vijf sessies van twee minuten zijn beter dan één sessie van tien minuten, vooral voor puppy’s. Leer je pup spelenderwijs allerlei dingen aan, maar forceer het niet. Probeer het gewoon later nog een keer als hij geen zin meer heeft. Het is beter om te stoppen voordat je hond zijn interesse verliest, zodat je de training positief afsluit.

Doe mee met een puppy training of hondensport

Een puppytraining bij een hondenschool helpt bij de socialisatie van je Golden Retriever. Let wel op dat je je pup met vriendelijke andere honden laat spelen, omdat hij anders nerveus gedrag naar andere honden kan ontwikkelen. Stop het spel als je merkt dat je pup te ruig speelt met andere honden, of je pup het spelen met een andere hond niet meer leuk lijkt te vinden door opdringerigheid of lompheid van de andere hond.

Maak het leuk

Golden Retrievers houden van spelen en plezier maken, en als je training leuk maakt, zullen ze veel sneller leren. Je zult merken dat Golden Retrievers het fantastisch vinden om nieuwe dingen te leren, en graag samen met je bezig zijn. Correcties zijn meestal niet nodig, omdat je een Golden Retriever heel makkelijk nieuw, gewenst gedrag aan kan leren. Zo kun je ongewenst gedrag ombuigen naar iets dat je wel graag wil.

Bekijk het e-book

Heb je meer informatie nodig over Golden Retriever? Bekijk dan eens het Golden Retriever E-book. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een gelukkige en gezonde Golden Retriever op te voeden.

Meer over mij

Ik ben Toon, een software engineer die graag tijd doorbrengt met zijn Golden retriever, Spot. We maken lange wandelingen, spelen samen en gaan samen overal naartoe. Spot is voor mij als een lid van de familie en onze gedeelde liefde voor de buitenlucht brengt ons nog dichter bij elkaar. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen met Spot en we hebben een speciale band.

Informatie

Scroll naar boven