golden retriever wandelen

Hoeveel moet ik wandelen met mijn Golden retriever?

Golden retrievers zijn actieve honden die regelmatig moeten worden uitgelaten. De hoeveelheid beweging die je hond nodig heeft, hangt af van zijn leeftijd, grootte en mate van activiteit. Een jongere, meer energieke Golden retriever kan meer beweging nodig hebben dan een oudere, rustigere Golden Retriever.

In het algemeen hangt het antwoord op de vraag hoeveel je moet wandelen met een Golden retriever af van de leeftijd, grootte en gezondheid van je hond. Een Golden retriever pup moet ten minste 2-3 keer per dag worden uitgelaten voor ongeveer 15-20 minuten per keer. Volwassen Golden retrievers zou je 2-3 keer per dag voor langere wandelingen van ongeveer 30-60 minuten moeten meenemen.

Advertentie


Vroeg beginnen en regelmatig met je puppy gaan wandelen is de beste manier om hem te laten wennen aan het lopen aan de lijn en hem/haar te leren lopen zonder te trekken.

Hoeveel moet ik wandelen met mijn Golden retriever?

Dat hangt af van de individuele hond. Alle honden zijn anders gebouwd en hebben verschillende niveaus van energie en activiteit. Sommige Golden retrievers zijn bankzitters die blij zijn met een kort blokje om, terwijl anderen lange wandelingen door het bos of dagelijkse los rondrennen nodig hebben voordat ze tot rust komen voor de nacht.

De meeste gezonde volwassen Golden Retrievers kunnen echter overal van 30 minuten tot een uur of meer lopen, afhankelijk van zijn/haar leeftijd, gewicht en algemene gezondheid.

Idealiter wil je hem meenemen voor verschillende wandelingen gedurende de dag. Dit geeft jullie allebei wat tijd om te ontspannen, maar het geeft je hond ook de kans om zichzelf meerdere keren gedurende de dag te ontlasten in plaats van alles op te moeten houden tot zijn volgende wandeling.

Lees Ook: Hoeveel beweging heeft een Golden Retriever nodig?

Advertentie


Hoeveel moet ik wandelen met een Golden retriever puppy?

Allereerst moet je weten hoeveel beweging nodig is voor een Golden retriever puppy. Puppies moeten ten minste twee keer per dag, vijf keer per week gedurende 15-30 minuten per wandeling worden uitgelaten, afhankelijk van de leeftijd.

Als ze oud genoeg zijn om te gaan lopen, moeten ze ten minste drie keer per week gedurende een half uur per wandeling worden uitgelaten.

Hoe vaak moet ik mijn Golden retriever uitlaten?

Golden retriever pups moeten twee keer per dag uitgelaten worden. Volwassen Golden retrievers moeten 3 keer per dag uitgelaten worden, elke dag. Neem je nieuwe puppy indien mogelijk elke dag mee uit, maar probeer niet te overdrijven door meteen te ver of te snel te gaan, omdat dit hun gewrichten en botten kan beschadigen.

Begin eerst met een blokje om te lopen voordat je ze verder van huis meeneemt, waar er meer afleiding kan zijn, zoals andere honden of mensen op fietsen of rolschaatsen.Houd je puppy altijd in de gaten tijdens wandelingen, zodat je hem niet uit het oog verliest als hij wordt afgeleid door andere mensen of dieren.

Vergeet niet dat wandelen ook een geweldige manier is om je puppy te trainen, en hem basiscommando’s te leren zoals “wacht”, “blijf” of “volg”.

Lees Meer: Zijn Golden Retrievers makkelijk te trainen?

Wanneer moet ik wandelen met mijn Golden retriever?

Hier hangt het antwoord af van je niveau van activiteit, evenals waar je woont en hoeveel tijd je elke dag beschikbaar hebt. Als je de hele dag werkt, dan zou de beste optie zijn om je hond ’s morgens voor het werk uit te laten, tijdens je lunchpauze en direct na het werk.

Je kunt hem ook ’s avonds laat vlak voor bedtijd uitlaten om ervoor te zorgen dat hij het de hele nacht volhoudt zonder toiletpauze.Er is niet één schema als het gaat om het uitlaten van je hond. Je moet zelf uitzoeken wanneer je hond uit moet, en het inpassen in je dag zodat er geen probleem is met je dagelijkse verplichtingen.

Als je eenmaal weet wat het beste moment is om je hond uit te laten, hou je er dan aan en maak er een gewoonte van. Dit zal je hond helpen te ontspannen en in een goede dagelijkse routine te komen.

Bekijk het e-book

Heb je meer informatie nodig over Golden Retriever? Bekijk dan eens het Golden Retriever E-book. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een gelukkige en gezonde Golden Retriever op te voeden.

Meer over mij

Ik ben Toon, een software engineer die graag tijd doorbrengt met zijn Golden retriever, Spot. We maken lange wandelingen, spelen samen en gaan samen overal naartoe. Spot is voor mij als een lid van de familie en onze gedeelde liefde voor de buitenlucht brengt ons nog dichter bij elkaar. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen met Spot en we hebben een speciale band.

Informatie

Scroll naar boven