Golden retriever puppy wat heb je nodig

Wat heb je allemaal nodig voor een Golden Retriever puppy?

Als je voor het eerst een puppy in huis haalt, is er veel waar je aan moet denken. Wat je allemaal nodig hebt voor een Golden Retriever puppy, is een van de meest gestelde vragen. Je wil natuurlijk goed voorbereid beginnen aan het avontuur met je nieuwe vierpotige huisgenoot.

Hieronder hebben we een lijst gemaakt met de spullen die je echt nodig hebt voor een Labrador Retriever puppy. Er zijn ook een aantal items die niet noodzakelijk, maar wel heel handig zijn.

Advertentie


Lijst van noodzakelijke benodigdheden voor een Golden Retriever puppy:

Lees Meer: Dit Zijn de Leukste Golden Retriever Namen en 100+ unieke namen

Een hondenmand voor je Golden Retriever pup

Een van de voor de hand liggende dingen die je nodig hebt voor je Golden Retriever pup, is natuurlijk een slaapplaats. Golden Retriever pups zijn erg speels en gek op kauwen op spullen. Zorg er dus voor dat de mand die je koopt stevig is en geen gevaar op kan leveren voor je pup als hij hem besluit te slopen.

Wil je weten welke manden, kussens en matrassen het beste zijn voor Golden Retrievers? Lees dan hier verder: De 3 beste kussens, matrassen en manden voor een Golden Retriever.

Hondenvoer voor een Golden Retriever pup

Hondenvoer kopen lijkt simpel, maar er is enorm veel keuze, waardoor het vaak moeilijk kan zijn om te kiezen. Je kunt kiezen tussen vers vlees, krokante of geperste brokken en bijvoorbeeld natvoer in blik.

Welk voer het beste bij je Golden Retriever past, verschilt veel per hond, waardoor je soms gewoon wat moet experimenteren voordat je het voer vindt dat goed bij jou en je hond past. Wissel niet te snel van voer, want zo kun je niet goed zien hoe je hond reageert op het voer, en het kan de darmen van je pup irriteren.

AdvertentieVoor een beginnende Golden Retriever puppy eigenaar is een krokante of geperste brok het makkelijkst. Ga voor een premium voer met een hoog aandeel eiwit uit bronnen van hoge kwaliteit, en een goed verteerbare bron van koolhydraten.

Graanvrij klinkt als de beste optie, maar dit vaak dure boetiekvoer staat de laatste tijd onder discussie, omdat de koolhydtraatbronnen die gebruikt worden, voor hartproblemen kunnen zorgen.

Meestal vervangen de fabrikanten granen zoals rijst en mais voor erwten en/of aardappels. Deze ingredienten lijken er echter voor te zorgen dat de hond minder taurine op kan nemen, en dit kan vervolgens hartproblemen veroorzaken.

De Golden Retriever is een ras waarbij een taurinetekort vaker voorkomt dan gemiddeld (Kaplan et al. 2018), waardoor het slim is om dit soort voer te vermijden tot er wat meer duidelijkheid over bestaat.

Hondenvoer dat zeker voldoet aan de eisen, is Renske Super Premium met Kip en Lam. In dit voer wordt gebruik gemaakt van uitstekende eiwitbronnen. Er zit rijst in, maar dit zorgt zelden voor problemen omdat het geen gluten bevat. Rijst kan door honden prima verteerd worden en is dus een goede bron van energie.

Kauwmateriaal voor een Golden Retriever puppy

Veel beginnende hondeneigenaren vergeten kauwmateriaal te halen voor hun pup, waardoor de pup op allerlei spullen begint te kauwen. Kauwsnacks zijn om verschillende redenen en noodzakelijke benodigdheid voor je Golden Retriever.


Je kunt ze bijvoorbeeld aan je puppy geven om ervoor te zorgen dat hij zichzelf even bezigheidt. Daarnaast zijn kauwsnacks een uitstekend hulpmiddel voor je pup tijdens het tandenwisselen. Omdat de losse tandjes de pup irriteren, wil hij graag op spullen kauwen om het ongemak te verlichten.

Omdat elke hond anders is, kan het enorm verschillen wat een puppy fijn vindt om op te kauwen. Een aanrader voor je Golden Retriever puppy is daarom een bellobox, hierin zitten allerlei verschillende lekkere kauwsnacks, zodat je makkelijk kunt ontdekken wat de voorkeuren van je puppy zijn.

Waterbak en Voerbak voor Golden Retrievers

Om je Golden puppy water en eten te kunnen geven, heb je natuurlijk een voerbak en een waterbak nodig. Meestal red je je natuurlijk ook zonder, maar het is beter om apart materiaal voor je pup te hebben, zodat gezinsleden niet per ongeluk de bakjes van de hond gebruiken.

Er zijn oneindig veel leuke opties verkrijgbaar. Zorg ervoor dat de bakken groot genoeg zijn, niet kunnen verschuiven en zet ze liever niet te hoog neer.

De beste voerbak voor een gulzige Golden Retriever is een slowfeeder. Een slowfeer zorgt ervoor dat je hond langzamer eet, en dit kan veel problemen zoals brandend maagzuur, misselijkheid, lucht in de maag en maagkanteling voorkomen. Een van de beste slowfeeders is deze van Eat Slow Live Longer.

Halsband of tuigje en lijn

Om je Golden Retriever pup veilig uit te kunnen laten, heb je een tuigje of een halsband nodig. Je kunt een Golden Retriever pup het beste al vroeg aanleren om los mee te lopen, maar op sommige plekken zal hij toch echt aan de lijn moeten voor zijn eigen veiligheid en de veiligheid van andere mensen.

Het is het beste om een goed passend tuigje voor je Golden Retriever puppy te halen, maar als je je pup al vroeg leert niet aan de lijn te trekken is een halsband ook een optie.

Tuigjes zorgen ervoor dat de eventuele druk op de lijn goed verdeeld wordt over het lichaam van de hond, waardoor de kans dat je de nek van je hond beschadigt kleiner is. Dit werkt alleen goed als het tuigje goed past!

Het Hunter Divo tuigje is een uitstekende optie voor een Golden Retriever puppy, omdat het de druk goed verdeeld en ruim verstelbaar is. Het biedt vrijheid voor de schouders van de hond, klemt niet achter de oksels en blijft goed zitten.

De meest functionele hondenlijn voor een Golden Retriever is een multilijn, of ook wel politielijn genoemd. Dit is een trainingslijn die verstelbaar is, zodat je hem op verschillende lengten kunt gebruiken. De lijn heeft meestal twee musketonhaken, waardoor je je hond bijvoorbeeld makkelijk ergens vast kunt binden als je beide handen even vrij moet hebben.

Vlooienmiddel en ontwormingsmiddel voor Golden puppy’s

Ook pups moeten af en toe ontwormd en ontvlooid worden. Zorg ervoor dat je de juiste dosering gebruikt, en overleg welke middelen je het beste kunt gebruiken met je dierenarts. Dit laatste is belangrijk als je een Collie hebt, of een kruising met een Collie.

Collies, zoals Shelties, Border Collies, Schotse Collies en Australische Herders, kunnen soms slechter tegen bepaalde medicijnen en stoffen dan andere honden omdat ze een mutatie hebben in het Multi- Drug Resistentie gen.

Dit gen zorgt er normaal voor dat de hersenen niet beschermd zijn tegen bepaalde schadelijke stoffen, zoals bijvoorbeeld ivermectine. Ze kunnen hier ophopen, en voor neurologische schade zorgen.

Je kunt voor je puppy dit handige pakket van Bellobox aanschaffen. Deze bestaat uit een spot-on vlooienmiddel, een middel tegen wormen, een urinegeurverwijderaar en kalmerende doekjes van Pet Remedy.

Puppypads

Puppypads zijn eigenlijk niet absoluut noodzakelijk, maar ze zijn wel heel handig. Ze kunnen je leven een stuk makkelijker maken.

Het is niet de bedoeling dat je je Golden Retriever specifiek leert op een puppypad te plassen. Golden Retriever pups zijn goed zindelijk te maken zonder pads, zolang je ze regelmatig uitlaat en goed let op signalen van je pup dat hij zijn behoefte moet doen.

In de nacht kan je echter niet continu op je puppy passen, en dan kunnen puppypads een goede manier zijn om je vloer te beschermen tegen ongelukjes. Zeker als je een laminaatvloer of een houten vloer hebt, wil je eigenlijk niet dat de urine van je pup er te lang op blijft liggen.

Leg een paar puppypads in de bench of in de puppyren voordat je gaat slapen, en je vloer blijft mooi schoon en droog. De puppy training pads van Easypets worden door veel hondeneigenaren met veel tevredenheid gebruikt.

Bench, traphekjes of puppyren

Zoals je in het stukje hierboven kon lezen, kan het soms handig zijn om ervoor te zorgen dat je puppy zich even alleen in een simpele en veilige, prikkelarme omgeving begeeft.

Zo kan je pup geen spullen kapotmaken, en kan hij niet je hele huis doorlopen opzoek naar een plekje om zijn behoefte te doen. Een bench of puppyren gebruik je bijvoorbeeld als je even niet op je puppy kan letten.

Een bench is niet absoluut noodzakelijk, en is vooral bedoeld als fijne en veilige slaapplek voor je puppy. Ze zijn niet gemaakt om je puppy langdurig in op te sluiten, en als je dit wel doet kan dit voor ernstige gedragsproblemen zorgen.

Sluit je puppy nooit op in een bench zonder je pup hierop voor te bereiden met training. De kans is groot dat je pup niet meer in de bench wil, en in paniek raakt als je hem alleen laat.

Speelgoed voor Golden Retriever pups

Speelgoed voor Golden Retriever pups moet sterk en veilig zijn. Bij veel hondenspeelgoed is het belangrijk dat je je pup er alleen mee laat spelen onder toezicht.

Wees voorzichtig met speelgoed dat je puppy makkelijk kapot kan maken. Speelgoed van stof met een pieper bijvoorbeeld, kan voor schade in de darmen van je pup zorgen als hij het kapotmaakt en opeet.

Ook met touwen moet je voorzichtig zijn. Deze worden vaak aangeprezen als het perfecte speelgoed voor pups, maar kauw en trektouwen laten vaak kleine stukjes los. Deze losse stukjes touw kunnen op den duur voor verstopping zorgen.

Een echte aanrader is de Kong. Dit populaire hondenspeelgoed is van stevig rubber gemaakt, waardoor je pup het niet kapot kan krijgen. Er zit een gat in, waar je lekkers in kunt stoppen. Zo kun je je puppy een tijdje bezighouden met veilig speelgoed.

Spullen voor de verzorging van je Golden Retriever

De vacht van een Golden Retriever is niet de moeilijkste om te verzorgen, maar de langere dekharen eisen wel wat meer verzorging dan een korte, gladde vacht.

Een Golden Retriever moet regelmatig geborsteld worden. Het is belangrijk dat je je pup hier alvast aan laat wennen. Je kunt dit het beste doen met behulp van een zachte borstel zodat je je pup geen pijn doet.

Deze 5 in 1 borstel voor honden is een hele goede keuze voor Golden Retriever pups. Deze borstel heeft opzetstukken met een zachte borstel, een kam, een ondervachtkam, een slickerborstel, een rubber borstel en een ondervachtverwijderaar.

Verder heb je een nagelschaar, een gewone schaar en een tekentang nodig om je Golden Retriever puppy te verzorgen.

Als je wil weten wat de beste borstels en kammen zijn voor de vachtverzorging van je Golden Retriever, kun je hier verderlezen: Hoe verzorg je de vacht van een Golden Retriever?

Poepzakjes

Op de meeste plekken is het verplicht om hondenpoep op te ruimen, maar zelfs als dat niet verplicht is, is het een goed idee om dat te doen. Niemand wil in hondenpoep stappen in een natuurgebied of het park, en je vermindert de verspreiding van parasieten door hondenpoep op te ruimen.


Om het milieu niet teveel te belasten met plastic, kun je het beste biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes gebruiken. De hondenpoepzakjes van JC pets zijn een goed voorbeeld van fijne, betaalbare, biologisch afbreekbare poepzakjes.

Urinegeurverwijderaar en schoonmaakmiddel

Een geschikt schoonmaakmiddel hebben de meeste mensen wel in huis. Je kunt voor het opruimen van een ongelukje van je puppy bijvoorbeeld heel goed een simpele allesreiniger gebruiken.

Haal een reiniger die geschikt is voor de vloer en je meubels, zodat het materiaal van de vloer niet beschadigd raakt. Een urinegeurverwijderaar zoals UF2000 4 Pets is een fijne toevoeging als je een puppy in huis hebt. Ongelukjes zijn te verwachten, en het is fijn als je de urinegeur direct goed kunt verwijderen.

Bekijk het e-book

Heb je meer informatie nodig over Golden Retriever? Bekijk dan eens het Golden Retriever E-book. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een gelukkige en gezonde Golden Retriever op te voeden.

Meer over mij

Ik ben Toon, een software engineer die graag tijd doorbrengt met zijn Golden retriever, Spot. We maken lange wandelingen, spelen samen en gaan samen overal naartoe. Spot is voor mij als een lid van de familie en onze gedeelde liefde voor de buitenlucht brengt ons nog dichter bij elkaar. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen met Spot en we hebben een speciale band.

Informatie

Scroll naar boven