Top 7 Populaire Golden Retriever Kruisingen

De Golden retriever is wereldwijd een zeer geliefd hondenras. Veel gezinnen verwelkomen deze hond in hun familie. Het is immers een zeer geschikte gezinshond. De hond is enorm vriendelijk en zachtaardig. Maar naast de raszuivere Golden retrievers, bestaan er ook verschillende kruisingen. Ook deze kruisingen zijn onder veel hondenliefhebbers populair. Iedere kruising heeft een uniek uiterlijk en karakter.

Enkele populaire voorbeelden van honden die gekruist worden met de Golden retriever zijn de Labrador, de Poedel, de Herder en de Border Collie. We zien in deze kruisingen dat de hond zijn zachtaardige en vriendelijke karakter behoudt. De meeste kruisingen zijn dan ook prima gezinshonden.

Advertentie


Indien je nieuwsgierig bent geworden naar de verschillende Golden retriever kruisingen, ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel bespreken we maar liefst zeven van de meest geliefde Golden retriever kruisingen. Wellicht zit jouw favoriete kruising hier ook wel tussen. Hopelijk helpt dit artikel jou wanneer je op zoek bent naar een mooie Golden retriever kruising.

De meest geliefde Golden retriever kruisingen – Onze Top 7

Niet alleen de raszuivere Golden retrievers, maar ook diverse kruisingen zijn tegenwoordig razend populair. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen die zich aangetrokken voelen tot het karakter van de Golden retriever, maar op zoek zijn naar een hond met een andere kleur. In dergelijke gevallen komen baasjes vaak uit bij een kruising. Wij hebben speciaal voor jou een top 7 samengesteld met daarin de meest geliefde Golden retriever kruisingen. Het zal je zonder twijfel al snel duidelijk worden waarom wij deze prachtige honden hebben uitgekozen.

1. Golden retriever x Labrador

We beginnen onze lijst met de interessante kruising tussen de Golden retriever en de Labrador. Beide rassen zijn zelfverzekerd en vriendelijk richting mensen. Hun zachtaardige en loyale karakter zorgt ervoor dat ook deze kruising een fantastische gezinshond is. Deze leergierige hond is bovendien goed te trainen.

Qua formaat zijn de Golden retriever en de Labrador redelijk aan elkaar gelijk. Dit zie je dan ook terug in deze kruising. De honden binnen deze kruising kunnen tot wel 40 kilo wegen. In de meeste gevallen erft deze kruising de vacht van de Labrador. Het betreft een dubbele vacht met een ruwe toplaag. Echter kan de lengte van de vacht verschillen, afhankelijk van wat de pups van hun Golden ouder meekrijgen. Het betreft hoe dan ook een vacht die minder onderhoud vergt dan die van de raszuivere Golden retriever.

Golden retriever
Labrador

2. Golden retriever x Poedel

Deze kruising tussen een Golden retriever en een Poedel, staat ook wel bekend als de Goldendoodle. Wat ons betreft een passende bijnaam voor deze vrolijke viervoeter. Het zijn sociale en betrouwbare honden. Alhoewel ze als waakhond wellicht niet heel geschikt zijn vanwege hun redelijk kleine formaat, is het absoluut een ideale gezinshond.

Advertentie


Ook het uiterlijk van deze kruising is enorm populair. Men omschrijft de hond ook wel als een grote teddybeer. Zijn zachte vacht heeft dan ook een enorm knuffelgehalte. Dit hondenras weegt gemiddeld tussen de 18 en 25 kilo. Het exacte gewicht varieert natuurlijk afhankelijk van de ouders.

De Goldendoodle heeft vaak een gekrulde vacht die weinig verhaart. Dit is ideaal voor mensen met allergieën, of voor baasjes die simpelweg niet zitten te wachten op een huis vol haren.

Poedel
Golden retriever

3. Golden retriever x Duitse Herder

De Golden retriever en de Duitse herder brengen samen prachtige honden voort. Deze kruising is vriendelijk en sociaal. Dus wederom ideaal als gezinshond. Ook met vreemden kan deze hond goed overweg. Echter kan het ook zeker een goede waakhond zijn. Dit ras heeft immers de sterke drang om zijn baasje te beschermen.

Deze prachtige kruising is werkelijk waar een plaatje om te zien. De populariteit is dan ook zeker te begrijpen. Het is een hond die redelijk groot en enorm energiek is. De hond weegt grofweg tussen de 25 en 40 kilo.

De Golden herder beschikt over een gemiddelde tot lange vacht die erg dik is. Zijn dubbele vacht kan in bepaalde seizoenen aardig verharen. Dit is iets waar jij als baasje rekening mee dient te houden. De vacht is qua kleur vaak een combinatie van zwart, bruin, wit of goud.

Golden retriever
Duitse herder

4. Golden retriever x Border Collie

Zowel de Golden retriever als de Border Collie zijn twee prachtige en zeer geliefde hondenrassen. Deze kruising onderscheidt zich met een uniek intelligentieniveau. Dit is namelijk een enorm slimme viervoeter. Het is daarnaast een hele lieve hond, die soms wat verlegen kan overkomen op vreemden. Met kinderen kan deze unieke kruising ook prima overweg.

De Border Collie Golden retriever mix heeft een redelijk lange vacht, die aardig wat verzorging nodig heeft. Als baasje zul je jouw hond diverse keren per week moeten borstelen om klitten te voorkomen. Alhoewel de Golden retriever enkel in het goud voorkomt, heeft de Border Collie veel meer kleuren. De kruising tussen deze twee rassen kan dan ook veel verschillende kleuren hebben.

Border collie
Golden retriever

5. Golden retriever x Cocker Spaniël

De meeste van ons zijn goed bekend met de eigenschappen van de Golden retriever. Echter is de Engelse Cocker Spaniël een stuk minder bekend onder velen. Het betreft een redelijk kleine doch energieke hond. Qua uiterlijk is deze te herkennen aan zijn grote lange oren.

De kruising tussen een Golden retriever en een Cocker Spaniël is een hond die niet graag stilzit. Veel bewegen is dan ook van groot belang. Het is bovendien een intelligente hond die goed getraind kan worden.

De vacht van deze kruising is redelijk lang en heeft veel verzorging nodig. Dagelijks borstelen is aan te raden om de vacht vrij van vuil te houden. De kleuren van deze kruising kunnen verschillen. Dit is afhankelijk van de kleuren van de ouders. Het blijft een verrassing welke kleur zal overheersen. Een combinatie van zwart, rood, goud en lever komen we vaak tegen.

Golden retriever
Cocker Spaniel

6. Golden retriever x Australische herder

Kruising nummer 6 op onze lijst is zonder twijfel één van de mooiste honden. Het betreft een kruising tussen de Golden retriever en de Australische herder. Deze viervoeter is een vrolijke gezinshond met een zeer liefdevol karakter. De hond heeft veel beweging nodig, en speelt dan ook graag intensief met kinderen en andere honden.

Qua uiterlijk is deze kruising absoluut uniek. Deze heeft een halflange vacht die verschillende kleuren kan hebben. Je zult binnen deze kruising de meest unieke kleurcombinaties tegenkomen, en ook de prachtige maskers in het gezicht van de hond zijn populair.

Australische herder
Golden retriever

7. Golden retriever x Pyreneese Berghond

De laatste kruising in onze top 7 is die van de Golden retriever en de Pyreneese Berghond. Het betreft een lieve loyale hond met veel energie. De hond is zeer intelligent maar ook redelijk eigenwijs. Dit kan de training van deze viervoeter uitdagend maken. Ze zijn onder sommige berucht vanwege hun selectieve doofheid. Deze eigenwijze kruising hoort soms alleen wat hij wil horen.

Qua uiterlijk is deze kruising absoluut een lust voor het oog. Het is een enorm grote hond met een indrukwekkende vacht. Dit is bovendien een vacht die veel warmte vasthoudt, wat maakt dat deze kruising ook in koudere klimaten prima kan vertoeven. Een goede vachtverzorging is echter wel van cruciaal belang.

Golden retriever
Pyreneese Berghond

De Pyreneese Golden retriever is vriendelijk voor zowel mens als dier, en heeft ondanks zijn ondeugendheid een sympathiek karakter.

.

Bekijk het e-book

Heb je meer informatie nodig over Golden Retriever? Bekijk dan eens het Golden Retriever E-book. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een gelukkige en gezonde Golden Retriever op te voeden.

Meer over mij

Ik ben Toon, een software engineer die graag tijd doorbrengt met zijn Golden retriever, Spot. We maken lange wandelingen, spelen samen en gaan samen overal naartoe. Spot is voor mij als een lid van de familie en onze gedeelde liefde voor de buitenlucht brengt ons nog dichter bij elkaar. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen met Spot en we hebben een speciale band.

Informatie

Scroll naar boven