Kan een Golden Retriever in een Appartement Wonen?

De Golden retriever is een populaire hond, die volgens veel huishoudens de ideale gezinshond vormt. Echter zijn er ook veel stellen of alleenstaande die deze hond graag zouden verwelkomen in hun huisgezin. In sommige gevallen is er echter sprake van een kleine woonruimte, bijvoorbeeld wanneer het baasje in een appartement woont. De vraag rijst dan ook; Kunnen Golden retrievers in een appartement wonen?

Zolang de Golden retriever voldoende aandacht krijgt en op de juiste manier wordt verzorgd, kan deze in principe zonder problemen in een appartement wonen. De liefde en genegenheid van zijn baasje is voor de Golden retriever belangrijker dan veel leefruimte. Echter adviseren wij baasjes wel om de hond meerdere keren per dag mee naar buiten te nemen voor een wandeling, zeker wanneer je klein woont.

Advertentie


Indien jij in een appartement woont en overweegt een Golden retriever aan te schaffen, raden we jou aan om eerst het onderstaande artikel grondig door te nemen. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten over de ideale woonsituatie voor jouw Golden retriever. We staan stil bij de uitdagingen waar jij eventueel mee te maken zou kunnen krijgen, en ook geven we tips over hoe jij fijn kunt wonen in een appartement met jouw Golden retriever.

Is de Golden retriever geschikt voor het wonen in een appartement?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan een Golden retriever zonder problemen in een appartement wonen. Het rustige en vriendelijke karakter van de hond maken dat deze zich prima vermaakt, ongeacht de beschikbare leefruimte. We kunnen bovendien stellen dat de Golden retriever meer waarde hecht aan aandacht van zijn baasje, dan aan een grote woonruimte.

Veel hondenliefhebbers zijn ervan overtuigd dat het niet mogelijk is om een groot hondenras aan te schaffen wanneer je in een appartement woont. Echter hoeft dit zeker niet per definitie het geval te zijn. Je zult ongetwijfeld met uitdagingen te maken krijgen. Sterker nog, daar is geen twijfel over mogelijk. Hier vertellen we jou zo dadelijk meer over. Echter is de Golden retriever een zeer geschikte hond om in een appartement mee te wonen. Indien je het goed aanpakt, zullen zowel hond als eigenaar hier geen problemen van ondervinden.

Golden retriever appartement – Wat zijn de uitdagingen?

Wanneer jij in een klein appartement woont met een grote Golden retriever als huisgenoot, zal je zonder twijfel te maken krijgen met enkele uitdagingen. Onderstaand bespreken we enkele punten waar je aandacht aan dient te besteden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

  • Denk aan de buren

Sommige appartementen zijn redelijk gehorig. Zo kun jij je wellicht wel voorstellen dat de voetstappen van jouw viervoeter potentieel overlast zouden kunnen veroorzaken voor de onderburen. Om te beginnen is het daarom van uitermate groot belang om te beschikken over een goede geluiddempende ondervloer.

Advertentie


Daarnaast zou het wenselijk zijn om de buren in te lichten over de komst van jouw viervoeter. Op deze manier houd je het contact met de buren optimaal, en kun je bovendien rekenen op meer begrip. Uiteraard is het ook noodzakelijk om jezelf ervan te verzekeren dat huisdieren zijn toegestaan in jouw appartementencomplex. Dit is namelijk niet altijd het geval. Ben je hier niet zeker van? Vraag het dan altijd even na!

  • Maak ruimte in je agenda voor veel wandelingen

Golden retrievers hebben over het algemeen veel energie. Deze energie moeten ze voldoende kwijt kunnen, zeker wanneer ze in een klein appartement wonen. Naast de standaard uitlaatmomenten van jouw hond, dien jij je dus ook voor te bereiden op langere wandelingen waarbij de Golden retriever zijn of haar energie heerlijk kwijt kan. Rennen in het bos of apporteren op het sportveld, het hoort er allemaal bij wanneer je graag een Golden retriever verwelkomt in jouw gezin.

  • Honden verharen

Alhoewel het ene hondenras meer verhaart dan het andere, is het een feit dat bijna alle honden verharen. De Golden retriever dus ook! Dit dien jij je als baasje goed te beseffen. Wanneer je met jouw hond in een appartement woont, zullen de haren die op de grond liggen veel meer opvallen dan wanneer je groter woont.

Je zult dan ook dagelijks een stofzuiger door het huis moeten halen om ervoor te zorgen dat jouw appartement netjes en schoon blijft. Je wilt immers wel te allen tijde gasten kunnen ontvangen.

Hoeveel ruimte hebben Golden retrievers nodig?

De Golden retriever heeft veel ruimte nodig om heerlijk te kunnen rennen en spelen. Echter hoeft deze ruimte zich niet binnenshuis te bevinden. En hoewel deze hond natuurlijk geen nee zal zeggen tegen een grote achtertuin, is ook dit niet noodzakelijk. Zolang jij er op de een of andere manier voor zorgt dat jouw hond de ruimte krijgt die nodig is om heerlijk te kunnen rennen en vliegen, ben jij verzekerd van een gelukkige hond.

Het belang van wandelingen en uitstapjes met jouw Golden retriever komt hierbij dus wederom aan het licht. Neem de hond mee naar het bos of doe een dagje strand, zo zorg je ervoor dat jouw Golden retriever gelukkig en gezond blijft. Vervolgens zal jouw hond met plezier mee naar huis gaan, waar hij of zij in jouw knusse appartement heerlijk tot rust komt.

Wat kun je doen om fijn in een appartement te wonen met jouw Golden retriever?

Zoals beloofd geven we jou graag enkele tips om op een fijne manier in een appartement te wonen met een Golden retriever als huisgenoot. De onderstaande tips zullen jou zonder twijfel helpen om hier een groot succes van te maken.

  • Zorg voor een vertrouwde slaapplek voor jouw Golden retriever
  • Houd je woning netjes
  • Zorg voor een uitgebreide wandelroutine
  • Maak jouw appartement hond vriendelijk (verwijder bijvoorbeeld giftige planten)
  • Ontmoedig overmatig blaffen

Hopelijk helpen deze tips jou om samen met je trouwe viervoeter op een fijne manier in een appartement te wonen. Wanneer je zelf niet overal tijd voor hebt, zou je wellicht bijvoorbeeld een honden uitlaatservice kunnen overwegen. Ook een schoonmaker zou wellicht geen overbodige luxe zijn, wanneer je zelf te druk bent met werk of andere prioriteiten.

Bekijk het e-book

Heb je meer informatie nodig over Golden Retriever? Bekijk dan eens het Golden Retriever E-book. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een gelukkige en gezonde Golden Retriever op te voeden.

Meer over mij

Ik ben Toon, een software engineer die graag tijd doorbrengt met zijn Golden retriever, Spot. We maken lange wandelingen, spelen samen en gaan samen overal naartoe. Spot is voor mij als een lid van de familie en onze gedeelde liefde voor de buitenlucht brengt ons nog dichter bij elkaar. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen met Spot en we hebben een speciale band.

Informatie

Scroll naar boven